Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečené brambory s mletým masem

30. 1. 2011

recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 1 hodina

ObrazekIngredience:

 600 g brambor

 1 velká cibule

 2 mrkve

 100 g rajského protlaku

 250 g hovězího mletého masa

 2 rajčata

sladká mletá paprika

mletý kmín

75 ml bílého jogurtu

75 ml smetany na šlehání

2 hrsti plocholisté petržele

3 vejce

sůl

mletý pepř

olivový olej



Příprava:

 Oškrábané brambory nakrájíme na plátky a vyložíme jimi olivovým olejem vymazanou zapékací mísu. Brambory osolíme a opepříme. Na olivovém oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev na nudličky, orestujeme, vmícháme maso, rajský protlak, ochutíme kmínem, mletou paprikou, solí, mletým pepřem. Jogurt společně se smetanou, nasekanou petrželkou a vejci dobře promícháme, ochutíme solí a mletým pepřem.
Masovou směs rozetřeme na brambory a poklademe druhou vrstvou brambor. Na závěr poklademe nakrájená rajčata na plátky na brambory a zalijeme jogurtovou zálivkou. Pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C dozlatova.


Doporučená příloha:
kyselá okurka, zeleninový salát