Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moravská zelňačka

8. 3. 2008

recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 20minut

Ingredience:Obrazek
400g sterilované zelí
2 ks větších brambor
50g zakysané smetany
130 ml smetany
100g anglické slaniny
2 ks cibule
masox
cukr
sůl
olivový olej

Příprava:
Cibuli necháme orestovat na oleji s anlickou slaninou a po chvíli vmícháme masox a cukr. Přidáme šťávu ze zelí a mezitím si zelí ještě více nasekáme na menší kousky. Nasekané zelí vmícháme a vše necháme přejít varem. Přidáme 1/2 smetany a druhou polovinu
rozmícháme s hladkou moukou a zahustíme do téměř krémové podoby.
Dosolíme a přidáme cukr dle chuti.
Na ozdobení použijeme zakysanou smetanu.

Doporučená příloha:
pečivo