Jdi na obsah Jdi na menu
 


Losos s mandlovo - medovou krustou

8. 3. 2008

recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 45 minut

Ingredience:Obrazek
4 větší plátky lososa,
50g másla,
100g mandlových lupínků,
40g med,
250g sterilovaná zelenina,
100g kečup,
provensílské koření,

sůl,
pepř,

citron


Příprava:
Plátky lososa osolíme, opepříme
a na másle zprudka osmažíme po obou stranách tak, aby se losos zatáhl. Smícháme med s provensálským kořením. Po chvíli lososa potřeme připravenou směsí medu s provensálským koření a posypeme mandlovými lupínky na másle zprudka osmažíme po obou stranách do zlatova. Mezi tím si připravíme sterilovanou zeleninu s kečupm. Hotové přelijeme připravenou zeleninovou směsí a zdobíme plátky citronu.

Doporučená příloha:
rýže, brambory, gratinovaná zelenina