Boršč
recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 1 1/2 hodiny
Ingredience:
250g masa,
200g steril. zelí,
1/2 pol
lžíce rajského protlaku,
1/2 lžíce másla,
10g sádla,
20g petržele,
20g
mrkve,
100g červené řepy,
sladký a hořký pepř podle chuti,
1 bobkový
list,
1 1/2 l vody,
1cibule,
zakysaná smetana.
Příprava:
Maso nakrájet na kostičky a dát vařit.Pak přidat nakrájenou kořenovou
zeleninu, cibuli a brambory. Za chvíli přidat červenou řepu také na
kostičky.Dát bobkový list. Jakmile začne vařit, přidat rajský protlak.
Během hodiny bude maso i zelenina uvařena. Pak se přidá zelí a povaří
se ještě.Pepř se dáva podle chuti. Česnek se rozetře se sádlem a dá do
polévky a po přejití varem se boršč odstaví na 15 minut. Na talíři se
přidá zakysaná smetana .