Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boršč

28. 12. 2007
Boršč

recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 1 1/2 hodiny

Ingredience:
Obrazek 250g masa,
200g steril. zelí,
1/2 pol lžíce rajského protlaku,
1/2 lžíce másla,
10g sádla,
20g petržele,
20g mrkve,
100g červené řepy,
sladký a hořký pepř podle chuti,
1 bobkový list,
1 1/2 l vody,
1cibule,
                                                                               zakysaná smetana.

Příprava:
Maso nakrájet na kostičky a dát vařit.Pak přidat nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a brambory. Za chvíli přidat červenou řepu také na kostičky.Dát bobkový list. Jakmile začne vařit, přidat rajský protlak. Během hodiny bude maso i zelenina uvařena. Pak se přidá zelí a povaří se ještě.Pepř se dáva podle chuti. Česnek se rozetře se sádlem a dá do polévky a po přejití varem se boršč odstaví na 15 minut. Na talíři se přidá zakysaná smetana .